Снимка БулфотоИзказване на френския президент Еманюел Макрон предизвиква острата реакция на заместник министър-председателя Красимир

...
Снимка БулфотоИзказване на френския президент Еманюел Макрон предизвиква острата реакция на заместник министър-председателя Красимир
Коментари Харесай

Каракачанов и Джамбазки излязоха с остри позиции срещу Макрон

Снимка Булфото

Изказване на френския президент Еманюел Макрон предизвиква острата реакция на заместител министър-председателя Красимир Каракачанов. Той желае реакция от Министерство на външните работи, съобщи вести.бг.

Ето какво написа Каракачанов във „ Facebook “:

Изказването на френския президент Макрон, че избира мигранти от Африка вместо „ български и украински банди “ е следващата демонстрация на политическа надменност и надменност, демонстрирани от един от актуалните водачи на тогавашната Антанта.

 В навечерието на 100 години от подписването на Ньойския контракт в Париж сходно държание демонстрира, че историческите неточности не са научени от така наречен политически хайлайф на Европа. Това, че Макрон избира мигранти от Кот д`Ивоар си е негово право и мен не ме интересува. Не мога обаче да подмина с лека ръка квалификацията на българите като „ банди “. Това е неприемливо и обидно.

Нека не забравяме, че тъкмо преди 100 години, точно във френската столица, под натиска от Съглашението е подписан един от най-мракобесните контракти, които пренареждат принудително картата на Балканите и оставят тежка кървава диря в последващата история на балканските нации. Подобно държание през 21-ви век, без значение от инвестиции в него смисъл, е дипломатически неприемливо. Европейски Съюз в своята същина е общественост, която би трябвало да работи за еднообразно съблюдаване на човешките, икономическите и политически права на жителите на страните членки. Свободното напредване на хора, артикули и услуги, залегнало в неговата философия, е един от водещите правила.

Демонстрацията на неуважение, декларирането на държание на двойните стандарти във всички области на живота по отношение на страните от някогашния Източен блок е в действителност отказване на Договора за Европейския съюз и на Договора за действието му.
Като заместител министър-председател на Република България изрично се опълчвам на сходни опити за дискредитиране на името на страната и тъпчене на правата на българските жители. Който е имал колонии, да се оправя с наследството, оставено от тогавашното им ръководство. Българските жители обаче са равноправни жители на Европейски Съюз и аз няма да позволи който и да е да се гаври с моите сънародници.
Ето за какво упорствам Външно министерство да реагира на следващата демонстрация на надменност, обидно отношение и пренебрежение към българския народ.

Евродепутатът Ангел Джамбазки също реагира яростно, като разгласява в страницата си в обществената мрежа следното изявление:


Изявлението на френския президент Еманюел Макрон за това, че избира мигранти от Африка пред български банди е обикновена операция, опитваща се по неприемлив метод да свърже България с престъпност. Да не приказваме, че по техните лични стандарти сходно резюме си чист расизъм. Да, точно расизъм.
Настоявам за неотложно пояснение и опрощение и ще го диря. Това е все едно цяла Франция да бъде обвързвана с колаборацията с нацисткия режим или с ужасните действия на френските колонизатори в африканските и задокеанските територии на тази страна.
Изявлението на Макрон е скандална проява на противоположна дискриминация и ясно удостоверява всичките ни изказвания за обидни двойни стандарти – подобен е и проектът „ Макрон “, целящ съсипването на българския транспортен бизнес. Такива са и двойните стандарти, заради които страната ни е държана отвън Шенген и еврозоната.

Скандално е президентът, против който стачкуват стотици хиляди французи в цяла Франция в продължение на месеци и който не може да овладее ширещата се престъпност от африкански банди в редица френски градове – тъкмо този президент да приказва за някакви банди, от която и да е източноевропейска страна. Ако президентът Макрон има най-малко малко геройство, евентуално би показал същинските аргументи да избира африканци пред европейци, каквито са българите от повече от 1300 години? Ако президентът Макрон има най-малко малко геройство, евентуално би се съгласил, че не източноевропейци, а африкански банди вилнеят в разширяващите се етнически мюсюлмански гета във от ден на ден френски градове.

Имайте най-малко малко геройство и бъдете до дъно прям в аргументите за своите желания.

Едно стана ясно сигурно – изказването на Макрон за следващ път потвърждава съществуването на систематични старания на западноевропейските водачи да бъде осъществена невиждана замяна на популацията на Европа посредством нелегално поощряване на мигрантска вълна. Това към този момент видяхме от редица изказвания на канцлера Меркел, видяхме го от Глобалния проект за миграция на Организация на обединените нации, подписан в Маракеш на 11/12 декември 2018 година, от който по гледище на Вътрешна македонска революционна организация България остана настрана.

Виждаме го и през днешния ден в изказването на френския президент Макрон. Това изказване е обидно на първо място за френската президентска институция и за Франция като европейски водач. Това изказване е обидно и като блестящо доказателство за духа на противоположната дискриминация в главите на високопоставени западноевропейски водачи.

Точно по тази причина България до момента не получи покана нито за Шенген, нито за еврозоната – различен въпрос е дали въобще се нуждаем от това. Но не поради интереса на България ние не получаваме такава покана, а заради двойните стандарти, които царят в Западна Европа по отношение на източноевропейските страни. Това е едно исторически неправилно отношение, което постоянно в историята е коствало висока цена.
Господин президент Макрон, великото минало на страна като Франция има всички учредения да се срами от Вас поради Вашето изказване!

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
НАПИШИ КОМЕНТАР